Στις 27 -01-23 ο τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 5 ου ΕΠΑΛ πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στα πλαίσια των βιωματικών πρακτικών ασκήσεων, με θέμα «Βιοτεχνικές Μονάδες Τροφίμων».
Στην περιοχή Γαλενιανή ή Γαλατιανή Παναγιά βρίσκεται η τυροκομική μονάδα «Γαλένι» της οικογένειας Ζερβού η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των γαλακτοκομικών αρκετά χρόνια. Η επιχείρηση διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και είναι πιστοποιημένη με σύγχρονα συστήματα ποιότητας. Το προϊόντα της είναι το «ΓΑΛΕΝΙ» και η «ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ» γνωστά για την ποιότητά τους αλλά και για την πλούσια και ευχάριστη
γεύση τους ,με χαμηλά λιπαρά, παράγονται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα της οικογένειας Ζερβού. Η κ. Ζερβού η ψυχή της επιχείρησης και ο γιός της μας ξενάγησαν με πολύ ευχαρίστηση και μας πρόσφεραν μπουφέ με τα προϊόντα τους σε διάφορες γευστικές
συνταγές και τους ευχαριστούμε .
Στην περιοχή του Πρ.Ηλία εδρεύει η οινοποιητική μονάδα της οικογένειας Γερονυμάκη, μέσα σε μεγάλης έκτασης ιδιωτικών αμπελώνων. Η έκπληξη μας ήταν όταν μας παρουσίασαν εκτός από τα εξαιρετικά κρασιά της οικογένειας και την παραγωγή τοπικής ΒΟΤΚΑ άριστης ποιότητας η οποία διοχετεύεται στην τοπική αγορά αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Τους ευχαριστούμε για την φιλοξενία και για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες καθώς και για την προσφορά των εξαιρετικών κρασιών τους.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία των μικρών αλλά αξιέπαινων γεωργικών επιχειρήσεων οι οποίες στηρίζουν την τοπική κοινωνία και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη των ορεινών αυτών περιοχών.
Δείτε το φωτογραφικο υλικό της επίσκεψης.